Autohandel

Hoe verzint die man het! Hoe haalt ie het in zijn hoofd. Dat meneer denkt dat ie z’n geld terug kan krijgen na twee maanden… Hij heeft hem toch onder zijn eigen kont gezet zoals wij die bak hebben afgeleverd. Hij is er toch zeker zelf mee weggereden? Puntgaaf, als nieuw. Meneer blij, wij blij. En dan komt hij na twee maanden terug omdat de ruitenwisserbladen ‘vergaan’ zouden zijn. Ik ben even gaan kijken en inderdaad, ze hingen er wat slapjes bij. Nou ja, wat kost dat nou helemaal, twee ruitenwisserbladen? Bovendien: hij heeft toch nog garantie? Ik moest dringend wat doen, dus ik die jongens van reparatie en onderhoud gezegd een paar nieuwe erop te zetten. Eind goed al goed, dacht ik.

Maar een week later komt ie weer naar binnengelopen. Vraagt meteen weer naar mij, omdat ik hem die auto heb verkocht. Zo’n oude vent die zich kleedt als een jonge vent, groene broek, gekleurde schoenen! Het prototype van een Prius-rijder! Stemt natuurlijk ook nog op Groen Links. Nog nooit zijn handen ergens aan vuil gemaakt. Maar zich van de domme houden kan hij als de beste.
Hij heeft twee lekke banden gehad, zegt ie. Is ie mee naar de Kwik Fit gegaan en daar hebben ze hem verteld dat de banden helemaal gaar waren, zoals ie dat noemde. Helemaal vergaan, niks meer aan te doen, hadden ze tegen hem gezegd.

Bij de Kwik Fit hebben ze er twee nieuwe banden onder gelegd en nou komt ie met de rekening bij ons. Omdat we geen goede banden hebben afgeleverd volgens hem. Ik zeg tegen die man: hoe kan ik weten of die banden niet goed waren? Kan ik ze even bekijken, hebt u ze meegenomen? Nee, zegt ie, dat heeft ie niet gedaan. Maar, zegt hij, ik heb een half jaar garantie op die auto en er zijn nog niet eens drie maanden van voorbij. Ja, zeg ik, maar ik kan niks met een rekening zonder de banden te zien. Nou, daar heeft die meneer niet aan gedacht. En, zeg ik tegen hem, waarom ben je niet meteen hierheen komen rijden? Dan hadden we er zelf nieuwe banden onder kunnen leggen als het echt nodig was geweest, dat kunnen we net zo goed als de concullega’s van de Kwik Fit en het was nog goedkoper geweest ook. Maar volgens die man waren allebei de banden zomaar opeens leeggelopen en toen was hij dicht bij de Kwik Fit in de buurt. Toen is hij daar dan maar heen gegaan.

Ja, nou wordt ie mooi! Dat scheelt maar een paar minuten rijden, heb ik tegen die vent gezegd. Ja, zegt ie, maar ik was bang dat ik de banden stuk zou rijden en ik wilde de kosten voor jullie niet laten oplopen. Tja, ik heb gezegd dat ik wil kijken wat ik kan doen als hij nog met de kapotte banden terugkomt, misschien is er nog een dealtje te maken. Dat wou ie natuurlijk niet, het was ook al een paar dagen geleden gebeurd. Toen is meneer maar weer afgedropen en ik heb niks meer van hem gezien of gehoord. Nou ja, hij zei nog tijdens het weglopen dat hij niet van plan was om hier nog terug te komen als we geen service verlenen. Geen service verlenen, hoe verzint ie het? Ik doe gewoon mijn werk.

Ik heb het met mijn baas besproken. Weet je wat die zegt? Had je die man niet wat meer tegemoet kunnen komen? Straks komt hij echt niet meer voor zijn servicebeurten en daar moeten we het hier toch op verdienen.

Ja, nou wordt ie goed, krijgt die man nog gelijk ook! Ik ben ook maar gewoon een verkoper!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s